Начало Новини Политика Възстановиха общинския вестник „Павликенски глас“

Възстановиха общинския вестник „Павликенски глас“

230
СПОДЕЛИ

Тази седмица излезе първият брой на възродения вестник „Павликенски глас“. След двегодишно прекъсване, общинският вестник отново е при своите читатели – вече безплатен, цветен и разпространен във всички населени места в Община Павликени.

„Павликенски глас“ отбеляза своят 700-ен брой на 17 април 2012 г. Вестникът ще се издава два пъти месечно – всеки първи и трети вторник в месеца.

Водещият материал в първия брой е посветен на стартиращия до дни ремонт на градския център и модернизирането на площад „Свобода“ с 1.8 млн.лв. Читателите могат да прочетат още за успехите на Общинския футболен клуб „Павликени“ на терена – от 4 изиграни мача, те имат 4 победи в групата си, макар да играят извън класирането.

В интервю за „Павликенски глас“ кметът инж. Емануил Манолов заявява, че водещ приоритет за него и екипа му е запазването и модернизирането на болницата в Павликени. Своите спомени и емоции от списването на вестника разказват от първо лице двете редакторки, които го правиха до последно – Димитричка Иванова и Тодора Едрева.

За съжаление издaниeтo не е независимо. То е финaнcиpaнo чpeз читaлищeтo в гpaдa и cпиcвaнo oт пиapa нa кмeтa и oбcлyжвa пapтийни, a нe oбщинcки интepecи.