Начало Новини Политика Поздрав на „кмето“ Манолов

Поздрав на „кмето“ Манолов

212
СПОДЕЛИ
инж. Емануил Манолов, кмет на община Павликени
инж. Емануил Манолов, кмет на община Павликени

Не можем да се примирим, че финансово корумпиран и морално фалирал безбожник и демагог като „кмето“ Манолов продължава да светотатства, спрягайки думи и идеи като „Бог“„Спасител“„Коледа“„смирение“„добродетел“ и т.н. Кой е той, омърсен и дискредитиран червен функционер, че ще благославя? Ръкоположен с духовен сан ли е, духовен учител ли е, гуру ли е?

Попе Григорий, консултирай „кмето“, че безбожник не може да благославя и не е препоръчително да светотатства и да изрича името Божие за щяло и нещяло.

Третата Божия заповед гласи: „Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог; защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно.“

Припомняме други две Божи заповеди на „кмето“, седма и осма, за които или не е чул или не е разбрал: „Не прелюбодействай.“ и „Не кради.“, Изход 20:2-17.

Ето поредното му обръщение към „народа“, от което ни се повдига…

И докога неграмотният „кмето“ ще пише „Вас“ с главна буква, обръщайки се към множество лица? Личното местоимение за 2-ро л. мн. ч. „Вие“, „Вас“, „Ви“, както и съответните притежателни местоимения, се пишат с главна буква само в официални документи, когато адресират едно, а не множество лица, като в първия случай местоименията се пишат с малки букви при повторна употреба в текста.

 

„Уважаеми жители на град Павликени,

Скъпи приятели,

Обръщам се с най-искрени и добри чувства към всички Вас в навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово.

След броени дни целият християнски свят ще отбележи раждането на своя Спасител. Ражда се Бог, който изкупва вината ни и ни посочва пътя към смирението и добродетелта. Коледа е времето да се сетим за тези ценности и да се стремим към тях във всеки ден от своя живот.

И така духът на Коледа ще е жив в обществото ни всеки ден!

Уважаеми съграждани,

По Коледа всяка година се събираме, за да си кажем благодарности за постигнатото, да споделим мечтите си и да се поздравим с приятели.

Нека всички съпреживеем този прекрасен празник с най-близките на сърцето си хора! Нека през 2018 година в дома на всеки от нас да има здраве, мир и благодат!

Благословена Коледа!

Благодатна 2018 година!

 

инж. Емануил Манолов
Кмет на Община Павликени