Начало Новини Изкуство Алманах „Нова българска литература, хумор и сатира”

Алманах „Нова българска литература, хумор и сатира”

1810

На 08.05.2018 г. в Националната библиотека Любен Каравелов гр. Русе бе представен четвъртият по ред Алманах „Нова българска литература Хумор и сатира”, които са инициатива на Фондация „Буквите”, за представяне на съвременни български автори пред читателската аудитория.

Премиерата откри основателят на литературния сайт Буквите, писателят и издател Иван Богданов. Той представи накратко съдържанието на алманаха и даде думата на присъстващите от Русе и регионите на тази част от страната участници в него, да кажат по няколко думи за себе си и творческото си поприще.

На събитието бе поканена и присъства поетесата от Павликенския край Иваничка Колева, която има две участия в алманаха. Едното е баснята „Дяволска история”, която спечели първото място в конкурса „Вятърничави истории” на издателство „Буквите” и другата и творба е фейлетонът „Убийствено дрънчене”, който ние първи публикувахме в нашия сайт.

Повод за тържеството бе и петнадесетата годишнина от създаването на литературен сайт „Буквите”. Пред многобройната аудитория бе представена най новата книга на русенската поетеса Цветанка Ангелова „Искам да се влюбя, а не смея”. Тя е деветнадесетата по ред книга на издателство „Буквите” изготвена и издадена с помощта на рубриката „Пътят на книгата” по идея на Иван Богданов, целта на която е да поощрява издаването и разпространяването книги на български автори.