Начало Новини Криминална хроника Антимафиоти откриха наркооранжерия в Павликени

Антимафиоти откриха наркооранжерия в Павликени

5913

Кризата с производството и употребата на наркотици в Павликени се задълбочава под носа на финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов и яловата му администрация.

Служители на териториалните служби на ГДБОП – София област и Велико Търново разкриха наркооранжерия в Павликени, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Полицейска операция по противодействие на наркопроизводството и наркоразпространението е проведена от служители на ТСБОП – София област и В. Търново и криминалисти на ОДМВР – Плевен. Действията са реализирани на територията на областите Плевен и Велико Търново, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В рамките на операцията са извършени претърсвания на адреси и автомобили в Плевен и с. Славяново. Иззета и близо един килограм марихуана, както и електронна везна.

В хода на операцията са извършени и процесуално-следствени действия в селскостопанска постройка на бивше ТКЗС в Павликени, наета от 49-годишния Иван К. „Тъпана“. Полицаите установили, че сградата е превърната в оранжерия за отглеждане на марихуана. В оборудваното с осветителни тела, препарати, торове, капкомери и вентилатори помещение имало 70 саксии и обрана вече наркопродукция.

Действията по разследването продължават в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.