Начало Новини Местни Бензинджийте съучастници на „Шейховете от Павликени“ искали да се защитят

Бензинджийте съучастници на „Шейховете от Павликени“ искали да се защитят

1889

Гротескният цирк, свързан със системните кражби в особено голям размер на държавен бензин от местни униформени в Павликени, продължава.

Утре в 10:00 ч. пред магазин Абсолют + в града ще има инициатива, организирана от шефа на магазина, Георги Венцеславов и от тупанджията Йордан Кабаиванов (Кабата), член на Общински съвет – Павликени и член на Социалдемократическата партия в града, в подкрепа на уволнените служители на бензиностанция Лукойл – бензинджийте съучастници на „Шейховете от Павликени“, сипвали държавен бензин в туби и бутилки за вода и грешно осчетоводявали фискалните транзакции на местните крадци с пагони.

Искали обратен отговор. Имали право да се защитят.

Йордан Кабаиванов, Социалдемократи
Йордан Кабаиванов, Социалдемократи

Малко ли са им срамa и позора, които си навлякоха с действията си и колко нагли трябва да са те, за да търсят каквото и да е, освен загубеното си достойнство и очевидно акъл?

Интересно е защо Георги Венцеславов и Йордан Кабаиванов си врат носовете там, където не им е работа.

Освен ако не искат да платят за популизма си с цената на бизнесите си, за двамата, и допълнително с цената на политическата си „кариера“, за Кабаиванов.

Тезата, че бензинджиите не са имали друг избор, освен да съучастничат безропотно на „Шейховете от Павликени“, защото, видиш ли, били полицаи, е АБСУРДНА и СМЕХОТВОРНА. Полицаите нямат никакво отношение към един бензинджия и неговата работа, нито пък полицията е репресивният орган, който милицията някога беше в комунистическа България.

Това е един ЖАЛЪК ОПИТ да се оневини свободно и осъзнато виновно поведение, който опит ще остане в историята като поредната низина на човешкото достойнство, която е достигната в града.

Срам и позор.

Също така, кой позволява на администратора на сайта на Фолклорна формация „Павликяни“ във Фейсбук да говори от свое име и да поства подобни кретенизми на стената на групата, видни тук и по-долу?

Слабоумният автор на този псевдо родолюбив пост впряга термини като „невинен до доказване на противното“… Явно е гледал много „западни“ филми. В случая това няма нищо общо с ОЧЕВИДНИТЕ престъпни актове, извършвани съзнателно и свободно от униформените и техните съучастници бензинджийте.

Крадливо, просто и нагло племе, ей…

И дали олигофренът, автор на този пост и още по-големите олигофрени, които са го лайкнали във Фейсбук, биха пяли същата песен ако им беше разбитo жилището или къщата или колата или някой бе посегнал върху семействата им докато униформените пресипват, транспортират и складират краденото служебно гориво, вместо да си вършат работата?

Едва ли.