Начало Новини Политика БСП – Павликени номинира лидера си Христо Кавалски за народен представител

БСП – Павликени номинира лидера си Христо Кавалски за народен представител

1315

Общинската конференция на БСП в Павликени единодушно номинира председателя си Христо Кавалски за народен представител. Той е общински съветник, а миналата година оглави партийната структура в общината.

Освен доклада за дейността на общинската партийна организация, който включваше работата на организацията за период от една година назад, павликенските социалисти се запознаха и с доклада на кмета на общината инж. Емануил Манолов. Изслушан беше и доклад на председателя на групата съветници в местния парламент. Общинската контролна комисия също запозна делегатите с дейността си.

От отчета на общинския партиен председател стана ясно, че за една година местните социалисти са участвали в няколко благотворителни акции и са дарили лични финансови средства в размер на над три хиляди лева.

Като гости на конференцията присъстваха – Весела Лечева, която е и член националното ръководство на партията, Валентин Ламбев – областен председател на БСП – Велико Търново и досегашният народен представител Мариана Бояджиева. И тримата великотърновци получиха подкрепата на местните социалисти за кандидати за народни представители.

Задачите които си поставиха делегатите на една от най-големите партийни организации в областта, са да спечелят и тези избори, да имат народен представител от общината в следващия парламент, а общинската партийна организация да продължи социалната политика, която е започнала.