Начало Новини Местни Бъди Човек, а не човече!

Бъди Човек, а не човече!

1884

В отговор на сигнал на наш читател по повод съмнения за злоупотреби със служебно положение и корупция, публикуван тук, в редакцията на Павликени.com получихме отговор с молба той да бъде публикуван, което и правим с настоящата статия след дребни стилистични и граматически редакции.

До колко този отговор успява да убеди в противоположното на информацията, публикувана в първоначалния сигнал, оставяме да прецените вие. Заради свидетелствата, с които разполагаме, ние оставаме скептични.

Може би следва да бъдат отговорени два въпроса:

  1. Взимала ли е г-жа Йорданова парични средства в замяна на утвърдително мнение за даване на помощи?
  2. Извършват ли се необходимите проверки за установяване реалното състояние на кандидатстващите за помощ лица?.

 

 

Бъди Човек, а не човече!

И понеже аз се чувствам Човек, а не дребно и злобно човече, като хората, които се опитаха да ме опетнят, съм длъжна да им отговоря.

Светът е създаден за умните и способни хора, затова те се справят по-добре в своята работа. Но в резултат на кръстоската между човека и маймуната са се появили злонамерените хора, които са злобни, завистливи и нещастни, които търсят щастие, причинявайки нещастие на конкуренцията.

За хората, които не работят в системата и са прочели статията „Социални помощи в Павликени“ от 27.07.2018 г. искам да поясня, че всеки гражданин на Република България може да подаде заявление–декларация за социални помощи, независимо дали има или няма право на такава помощ. След това заявление – декларацията се разглежда от още трима колеги, които преценяват правото на социално подпомагане след извършване на проверки в: НОИ, НАП, ДБТ, Служба по земеделие, МДТ, Сл. по вписванията, Търговски регистър и др., така че приемането на молбата е най-лесното безпрепятствено нещо, което може да се направи.

Не става ясно за какви помощи става въпрос в частта на статията, касаеща моята склонност към корупция и затова пояснявам и за другата предполагаема помощ по ЗСПД. От опит и практика знам, че ако се предположи, че се водиш пребиваващ в две стани, то тогава страната, в която живеят и учат децата ще носят основната отговорност за изплащане на семейни помощи. Семействата, които живеят и работят в чужбина по трудов договор, получават семейни обезщетения от страната, в която пребивават. Семействата, които живеят и работят в чужбина без трудови правоотношения и децата им се отглеждат в страната, получават семейни помощи в България, ако за предходните 12 месеца са пребивавали поне 168 дни на територията на страната. Като това обстоятелство се проверява служебно.

Неверни са и сведенията по отношение на здравословното ми състояние, то не е променено особено.

Искам да помоля писателя на този сигнал, да се прегледа при друг психиатър и да промени терапията, защото тази, която използва сега не е ефективна.

А на колегата, предоставила невярна информация на писателя на сигнала, пожелавам късмет, защото до сега не е имал такъв.

Заключение – от цялата работа излиза, че само името в тази статия е вярно.

 

С уважение:
Веселка Йорданова – соц. р-к