Начало Новини Политика Возят „кмето“ със служебния автомобил само не и до нужника

Возят „кмето“ със служебния автомобил само не и до нужника

1342

Павликенчани са възмутени, че след посещението си в Руския град Стародуб, след като на връщане самолетът, превозващ Манолов и компания, кацнал на летище в Румъния, „кмето“ телефонирал на подчинените си и веднага служебният общински автомобил отпътувал за Румънското летище, за да прибере до България драгоценния кмет и свитата му.

Хората роптаят, че кметът си позволява за щяло и нещяло да ползва служебния автомобил, горивото за който плащаме всички ние – данъкоплатците.

Визитата не е делова, а е покана за празник и не е задължително да се отзове.

В същото време за Деня на Българската община, 12-ти октомври, който дефакто е празник на всички общински служители, Манолов е казал, че общината не можела да си позволи да харчи „народни пари“ и всеки служител, който реши да празнува с колегите си трябва сам да си плати куверта за банкета на стойност 20.00 лв.

Миналата година по този повод пак беше организиран банкет, като служителите от кметствата по селата бяха отделени от тези, работещи в Общината по нареждане на госпожица Гавраилова. Явно общинското ръководство се разграничава от селските служители – като явно се смятат за хора по-добро качество.

Иначе на всяко годишно събрание, на което се отчита дейността на Общината през изтеклата година, кметът многократно и шумно благодари на всички служители за всеотдайната им работа, усърдие и така нататък. Само на думи. А думите са евтини в устата на „кмето“ Манолов.