Начало Новини Политика Възстановиха общинския вестник „Павликенски глас“

Възстановиха общинския вестник „Павликенски глас“

1508

Тази седмица излезе първият брой на възродения вестник „Павликенски глас“. След двегодишно прекъсване, общинският вестник отново е при своите читатели – вече безплатен, цветен и разпространен във всички населени места в Община Павликени.

„Павликенски глас“ отбеляза своят 700-ен брой на 17 април 2012 г. Вестникът ще се издава два пъти месечно – всеки първи и трети вторник в месеца.

Водещият материал в първия брой е посветен на стартиращия до дни ремонт на градския център и модернизирането на площад „Свобода“ с 1.8 млн.лв. Читателите могат да прочетат още за успехите на Общинския футболен клуб „Павликени“ на терена – от 4 изиграни мача, те имат 4 победи в групата си, макар да играят извън класирането.

В интервю за „Павликенски глас“ кметът инж. Емануил Манолов заявява, че водещ приоритет за него и екипа му е запазването и модернизирането на болницата в Павликени. Своите спомени и емоции от списването на вестника разказват от първо лице двете редакторки, които го правиха до последно – Димитричка Иванова и Тодора Едрева.

За съжаление издaниeтo не е независимо. То е финaнcиpaнo чpeз читaлищeтo в гpaдa и cпиcвaнo oт пиapa нa кмeтa и oбcлyжвa пapтийни, a нe oбщинcки интepecи.