Начало Новини Инфраструктура В Караисен негодуват от зейналите дупки на пътя за Павликени

В Караисен негодуват от зейналите дупки на пътя за Павликени

1001

Повече от два месеца хората от няколко села чакат да бъде завършен ремонтът на третокласния път Павликени – Караисен, който започна през пролетта. Хората негодуват заради огромните дупки на пътното платно, някои от които са с дълбочина от 20 см. Пътят, който е част от републиканска пътна мрежа, е строен през 50-те години и оттогава са правени само изкърпвания.

Миналата година жителите на селата Караисен, Сломер и Батак излязоха на протест с искане държавата да осигури пари за спешен ремонт. Бившият председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов обсъди техните искания с финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на община Павликени инж. Емануил Манолов, с кмета на Караисен Стефан Николов и с представители на Инициативния комитет състоянието на третокласния път. По негово разпореждане започна изработването на технологичен проект за ремонт на участъка.

През есента на 2017 г. бе направен частичен ремонт и рехабилитация на 6 км и половина, а останалата част от пътя бе оставена за тази година. Работата бе подновена през пролетта, след което изненадващо спря, а пътят остана със зейналите дупки. Поройните дъждове през пролетта и лятото вече са отнесли част от настилката и хората продължават да си трошат колите по злополучния участък. Все пак се надяват, че пътят ще бъде ремонтиран, каквото бе обещанието на Агенция “Пътна инфраструктура”, тъй като оттам минават и училищните автобуси.