Начало Новини Инфраструктура Глобите към КАТ вече може да се плащат и на ПОС терминали

Глобите към КАТ вече може да се плащат и на ПОС терминали

1274

За улеснение на гражданите на територията на Областната дирекция на МВР – Велико Търново от началото на месец юли 2018 г. са монтирани общо 7 терминални устройства ПОС (от англ. Point Of Sale) за разплащане на глоби по Закона за движение по пътищата – наказателни постановления, фишове и електронни фишове.

Устройствата са поставени в сектор „Пътна полиция“ – гр. Велико Търново и РУ – Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Стражица, Полски Тръмбеш и Елена.

Плащането през терминално устройство ПОС се отразява автоматично   в системите на МВР, осъществява се с контактна или безконтактна карта на титуляра. На терминалните устройства ПОС могат да се разплащат глоби издадени от други областни дирекции на МВР в страната.

Отстъпките, предвидени в Закона за движение по пътищата за заплащане на електронни фишове в рамките на 14 дни се отчитат автоматично от терминалните устройства.
Дължимите суми се превеждат по сметка на ГД „Национална полиция“ в ОББ: BG22UBBS88883122944101, без такса за обслужване.

При възникнали проблеми гражданите могат да се обръщат към началниците на съответните структури, в които са поставени устройствата, както и на електронната поща на ОДМВР – Велико Търново veliko-tarnovo@mvr.bg.