Начало Новини Образование Директор, учител и ученици получиха годишни награди на официална церемония в град...

Директор, учител и ученици получиха годишни награди на официална церемония в град Павликени

1384

Директорът на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени Надежда Иванова беше удостоена с наградата „Директор на годината“. Тя получи отличието си на официална церемония по време на тържеството, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Почетна грамота „Учител на годината“ получиха Никола Николов и Карол Каролов, старши учители в СОУ „Бачо Киро” за успехите на ръководените от тях отбори и Цветелинка Гунева, старши учител по философия в ПГАТ „Цанко Церковски”. Тази година г-жа Гунева беше наградена и от министъра на образованието с почетното отличие „Неофит Рилски”. Колективът на ПГАТ „Цанко Церковски” беше определен за Колектив на годината.

Наградата „Ученик на годината” беше присъдена на Марк Иванов, Дани Пенев, Борислава Йорданова, Камелия Недкова, Петър Йорданов и Елица Предоева. Отличия бяха присъдени и на просветните дейци Милка Атанасова, Стефка Събинова, Румяна Недкова, Стефан Ненков, Виолета Петрова, Илина Стефанова, Красимира Николова, Павлина Ненова, Елена Кирилова, както и на изявени ученици.

По време на празника за отличните си спортни успехи бяха възнаградени и училищните волейболни отбори – момчета и момичета във възрастова група V – VII клас при СОУ „Бачо Киро”, които са първи на областните ученически игри по волейбол, както и юношите по волейбол, завоювали първо място на областните ученически игри. Отличия бяха дадени и на първенците от областните ученически игри по хандбал и футбол в различните възрастови групи, всички те от СОУ „Бачо Киро”. Културни дейци, читалищни дейци и самодейни състави също получиха отличия.

„В днешния ден е наше морално задължение да почетем всеки от вас за постиженията му през последната година и да похвалим таланта и всеотдайността ви!“, каза кметът инж. Емануил Манолов в тържественото си слово. Той определи 24 май като най-българския ден и подчерта значението на славянската писменост за формирането на българската нация и призова младите хора да четат повече. По традиция той подари на всички абитуриенти паметна плочка с посвещението „Сбъднете своите мечти!”.