Начало Новини Образование Единадесетокласникът Даниел Иванов стана кмет на Павликени за ден

Единадесетокласникът Даниел Иванов стана кмет на Павликени за ден

1129
Павликени

Единадесетокласникът от ОУ „Бачо Киро“ в Павликени Даниел Иванов управлява общината за един ден. Даниел, който е възпитаник на природоматематическата паралелка в средното училище и мечтае някой ден да бъде лекар или фармацевт, пое функциите на кмет на 12 октомври по повод Деня на българската община.
Тийнейджъри от ХІ и ХІІ клас от двете гимназии в града се включиха в първия за Павликени Ден на ученическото самоуправление. Момичетата и момчетата станаха зам.-кметове, директори на дирекции, общински съветници и през целия ден работиха заедно с титулярите на тези длъжности.

Тържествено заседание на ученическия Общински съвет беше кулминацията на деня. В ролята на общински съветници влязоха девет ученици от СУ „Бачо Киро“ и осем възпитаници на ПГАТ „Цанко Церковски“. Те приеха своя дневен ред и чуха официалните слова на младия кмет и младия председател на Общинския съвет.

„Към администрацията са отправени погледите ни с очакването да получим добро управление, което да направи Павликени все по-добро място за живеене. След днешния ден аз виждам колко тежка е тази отговорност и задача. Затова ние – гражданите, трябва да сме малко по-търпеливи и да знаем, че хубавите неща стават с малки крачки“, каза младият кмет Даниел Иванов.

„Днешното специално събитие ознаменува желанието на Община Павликени да бъде максимално близо до своите граждани и по-специално до младите хора. Те са утрешните пълнолетни, които ще вземат решения за нашето бъдеще. Затова се радвам, че младите хора на Павликени през целия днешен ден проявяват своето любопитство, критичност, знания и умения, за да „влязат в обувките“ на експертите“, каза финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на Павликени инж. Емануил Манолов.