Начало Новини Инфраструктура Започна изграждането на три площадки с детски съоръжения в Павликени

Започна изграждането на три площадки с детски съоръжения в Павликени

1394

Първа копка за изграждане на три площадки с детски съоръжения и ремонт на ограда в двора на детска градина „Осми март” беше положена в Павликени. Началото на строителните дейности дадоха финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на община Павликени Манолов, директорът на ДГ „Осми март” Магдалена Алексиева и представителят на фирма „Металпласт Инженеринг” ЕООД Русе Генадий Георгиев.

Финансирането на проекта е от проект „Красива България” 2018 г., мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта е 113,277 лева, като 64,011 лева е съфинансирането от Община Павликени.

Ще бъдат изградени три къта за игра, които ще бъдат разположени в северната и западната част на двора на детската градина. Една от площадките ще бъде за деца до три години, а останалите две – за групи деца от три до шест години. Към две от площадките ще има пясъчници, а в северозападната част на двора ще бъде монтирана детска къщичка за почивка, общуване и тематични игри. Изцяло ще бъде ремонтирана северната и източната част на оградата. Срокът за изпълнение е до 16 септември 2018 г.

„Както обещахме преди три години при първата копка в двора на ДГ „Слънце“, всяка година общината изготвя и кандидатства с проект, за да реновираме дворовете на всички детски заведения в град Павликени. Нека след завършването на тези детски площадки децата на ДГ „Осми март“ да играят щастливо!“, пожела „кмето“ Манолов.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Металпласт Инженеринг” ЕООД гр. Русе с управител Анелия Георгиева. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков. Фирма „Проект плюс” ООД гр. Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, която е автор на проекта, ще осъществява авторския надзор по изпълнението му.

С реализацията на дейностите по проекта ще бъдат осигурени разнообразни, пълноценни и безопасни пространства за отдих, спорт и игра на децата, както и ще се създадат нови работни места. 50% от лицата, работещи на обекта, ще бъдат наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.