Начало Новини Криминална хроника За седмица служителите по контрола на РДГ съставиха 178 акта за нарушения...

За седмица служителите по контрола на РДГ съставиха 178 акта за нарушения на горското и ловно законодателство

978

През изминалата седмица служителите на шестнайсетте регионални дирекции по горите извършиха общо 7,446 проверки за спазване на горското и ловно законодателство. Проверени са над 2,200 моторни превозни средства, 512 обекта за добив на дървесина и 435 за складиране, преработка и търговия с дървесина. 178 бр. актове са съставени за установени нарушения. Задържани са над 140 пространствени куб. м незаконно добити и транспортирани дърва за огрев, седем моторни превозни средства, шест моторни триона, коне и каруци.

Актове за транспортиране на манатарки (недървесни горски продукти), без превозен билет и за събирането им с мицела са съставени от служителите на РДГ – Бургас. Повече от 40 нарушители са заловени на главен път Царево – Ахтопол и на територията на Държавно горско стопанство – Царево.

Тази седмица за служителите на РДГ – Велико Търново започна с акция в гр. Сухиндол, обл. Велико Търново. На 22.10.2018 г. съвместно със служители на Районно управление „Полиция“ – Павликени и Държавно горско стопанство – Болярка са проверени частни адреси в града. В седем от тях е установено наличие на 47 пространствени куб. м дърва за огрев, немаркирани и без превозни билети, като само на единия адрес дървата са били 19 кубика.

При същата акция в гр. Павликени са заловени лица – системни нарушители на горското законодателство, транспортиращи с три каруци незаконно добити дърва за огрев.

48.5 кубика са задържаните от проверяващите незаконни дърва за огрев. Срещу всички нарушители са образувани бързи досъдебни производства.