Начало За Забава Събития Изявените деца на Павликени и кметът инж. Емануил Манолов запалиха светлините на...

Изявените деца на Павликени и кметът инж. Емануил Манолов запалиха светлините на коледното дърво

1681

Светлините на коледното дърво в град Павликени запалиха заедно кметът инж. Емануил Манолов и изявени ученици, постигнали високи успехи в учебната и извънкласна дейност, които достойно представят Павликени на олимпиади и състезания.

Продължава традицията по покана на кмета отличниците на града да участват в тържеството. Тази година това са Деница Прокопиева от VII A клас на ОУ „Св. Климент Охридски”, Ирена Асенова от XI Б клас на СУ „Бачо Киро” и Тодор Иванов от IX А клас на ПГАТ „Цанко Церковски”.

За да се насладят на коледния концерт, на площад „Свобода“ се събраха стотици павликенчани. За тях пяха състави от всички детски градини и училища в града – ДГ „Осми март“ представиха „Танц на пингвините”, ДГ „Слънце” показаха танца „Коледно настроение”. На сцената излязоха също коледарите от ДГ „Вяра, Надежда, Любов”. Вокалните групи „Училищни звезди” при ОУ „Св. Климент Охридски” с ръководител Виолета Петрова и „Магия” при СУ „Бачо Киро” с ръководител Боряна Върбанова представиха своя репертоар.

По традиция в коледния концерт участват и лауреатите от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”. Носителят на Наградата на кмета Ани Попкръстева от школа „Румина“ Велико Търново и носителят на Гран при Симона Захариева от “Upstream Voices” Севлиево поздравиха павликенчани.

На сцената излязоха и Дядо Коледа и Снежанка, а коледари отправиха благопожелания за 2018-та година.

„След броени дни целият християнски свят ще отбележи раждането на своя Спасител. Ражда се Бог, който изкупва вината ни и ни посочва пътя към смирението и добродетелта. Ражда се и нашият еталон за добро и лошо; за свещено и нечисто; за справедливо и грешно. Коледа е времето да се сетим за тези ценности и да се стремим към тях във всеки ден от своя живот. И така духът на Коледа ще е жив в обществото ни всеки ден!“, каза в приветствието си кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов.

Тържеството завърши с народни хора от Клуб „Люти чушлета” с ръководители д-р Анелия Данчева и Никола Личев.

Въпреки, че идеята и целият масраф сами по себе си са похвални, ние Не можем да се примирим, че финансово корумпиран и морално фалирал безбожник и демагог като „кмето“ Манолов продължава да светотатства, спрягайки думи и идеи като „Бог“, „Коледа“, „ценности“, „смирение“, „добродетел“ и т.н.