Начало Новини Здраве Инж. Емануил Манолов откри Международния ден на йога в Павликени

Инж. Емануил Манолов откри Международния ден на йога в Павликени

1093

Павликени се включви в инициативите за отбелязване на Международния ден на йога – 24 юни. Началото даде лично кметът на Общината инж. Емануил Манолов, който приветства участниците в събитието.

В Спортната зала в града се събраха много заинтересовани от даровете на йога павликенчани. За тях организаторите от фондация „Изкуството да живееш“ бяха подготвили практика по йога, дишане, медитация и лекция за същността на йога.

„Признаването на йога за общочовешка културна ценност се дължи на нейната общодостъпност. Йога се практикува независимо от килограмите и възрастта. Ние имаме участници по над 80 години и с многотежки болести, които виждат ползата от йога. Тя се практикува от всички религии и традиции. Тя надминава тези ограничения – култура, раса, националност, религия, обясни Петя Бенямин от фондацията. Тя подчерта, че йога успокоява ума, балансира ума, подобрява здравето и физическите умения. „Йога развива качества, които ни помагат да израстваме в живота, да станем по-добри хора“, каза още Бенямин.

„Клуб по йога в Павликени има повече от 15 години. Общината съдейства с помещение и с популяризиране на дейността. Йога възпитава духа винаги в позитивен смисъл. Човек трябва да гледа на всичко с доброто и да се радва на това, което има. Нека прогоним от мислите си завистта, злобата, алчността. Йога помага за пречистване на духа, затова ще се радвам още повече наши съграждани да се включат“, каза в приветствитео си към участниците инж. Емануил Манолов.