Начало Новини Образование Ирина Тарапанска е победител в Третия конкурс за изработка на постери на...

Ирина Тарапанска е победител в Третия конкурс за изработка на постери на тема “Физиката в служба на човека”

1224

Над 75 студенти и курсанти от факултетите на НВУ “Васил Левски”, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и ученици от Габрово, Павликени и Велико Търново са участвали в Третия конкурс за изработка на постери на тема “Физиката в служба на човека”. Той се организира от преподавателя Николай Долчинков от военния университет.

Изложба с най-добрите 40 постера е подредена в Учебен корпус 1 на НВУ. От 20 юни експозицията ще бъде представена в Регионална библиотека “П. Р. Славейков” за гражданите и гостите на старата столица, където ще остане до края на месеца. По време на официалното откриване от 14:30 часа ще бъдат наградени призьорите в конкурса.

Жури от университетски преподаватели е определило победителите, като участниците са били разделени в 3 категории – студенти и курсанти от НВУ, ученици и студенти от други вузове.

Сред възпитаниците на НВУ за първа награда се пребори курсант Мадлен Пенева от факултет “Общовойскови”. Нейни подгласници са студент Даница Янакиева и курсант Християн Ставрев от същия факултет. Ще бъдат отличени още студентката Михаела Братанова заедно с курсантите Богдан Братоев, Мариета Паспалджиева и Катя Минчева.

При учениците победител е Ирина Тарапанска от СУ “Бачо Киро” в Павликени. Втора се класира Стефка Стойкова от търновското СУ “Емилиян Станев”, а третото място си поделят Мария Пенчева и Мария Костова от ОУ “Св. Климент Охридски” в Павликени.

В категорията “Студенти от други ВУЗ” начело в класирането са трима възпитаници на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” – Иван Николов, Йордан Георгиев и Борислава Андреева.

Учениците получиха наградите си от Началника на НВУ ”Васил Левски” Бригаден генерал д-р Пламен Богданов.

Мария Пенчева и Мария Костова
Мария Пенчева и Мария Костова