Начало Спорт Карате Йоана Кирилова е „Спортист на годината“ в Павликени

Йоана Кирилова е „Спортист на годината“ в Павликени

1595

Йоана Кирилова от СК Карате Киокушин е „Спортист на годината“ в Павликени. Така местният клуб по карате за втора поредна година излъчва общинския спортен първенец в Павликени. Отличията бяха раздадени от кмета на общината инж. Емануил Манолов пред спортната общественост и състезатели от града.

Спортните клубове предложиха номинации на свои състезатели, изявени през 2015 година с най-добри постижения или спечелени призови места от национални и международни първенства и турнири. Всеки спортен клуб номинира в категории: Спортист на годината (мъже, жени, юноши и девойки), Спортист на годината (ветерани) и Треньор на годината. С анкетна карта членовете на комисията подредиха десетте най-добри спортисти сред активно трениращите, тримата най-добри сред ветераните и тримата най-добри сред треньорите.

За треньор на годината беше определен Милен Петков, наставник на ОФК „Павликени“. Второто място е за Боян Ангелов – треньор на СКК „Киокушин“, а на трето място е Никола Николов от СК Волейбол.

В категория „Ветерани“ за „Спортист на годината“ беше определен Валентин Михов. Негови подгласници са Володя Димов от Клуба по водни спортове „Росица“ и Ценка Пенчева от Туристическо држество „Росица“.

По време на церемонията бяха отличени и 10 подгласници на „Спортист на годината“. Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов връчи грамотите на класираните. Първенците сред ветераните и треньорите и първите трима след състезателите получиха и парична награда.

„Това почетно звание има за цел да почете вашите успехи и да ви мотивира за още по-силни резултати в следващата година. Надявам се, че примерът на всеки от спортистите в Павликени ще бъде заразителен и за младите ни съграждани и те ще потърсят спорта, който ги вълнува“, каза в словото си градоначалникът.

„Днес за всеки от жителите на общината има много повече възможности за спорт в нашия град. Когато откривахме модерния ни покрит плувен басейн, аз неслучайно казах, че там първите си тренировки ще има бъдещият български Майкъл Фелпс. Много ми се иска тенискортовете ни, футболният ни стадион, игрищата на открито, спортните комплекси да родят нашите звезди шампиони в още много спортове. Със сигурност обаче те ще спомогнат за по-доброто здраве на жителите на Павликени. Спортът е преди всичко здраве и силен дух. Затова вниманието, което засвидетелстваме днес към вас е и поклон пред постоянството ви, амбицията, устрема към победата и желането да се постигат положените цели“, каза още инж. Манолов.