Начало Новини Политика Как „кмето“ Манолов дискриминира срещу свои общински служители

Как „кмето“ Манолов дискриминира срещу свои общински служители

2088
Павликени

Около празника на Павликени за поредна година ще се похарчат много пари за помпозност и показност, но най-лошото, а може би най-хубавото е, че и този празник даде възможност на обществеността да види и премери колко неморално и нелоялно е общинското ръководство начело с „кмето“ Манолов спрямо част от своите служители.

На всекиго е ясно, че за народа са зрелищата, а за тези, които приемат себе си като „общински елит“, главното е софрата – яденето и пиенето. Кметове и общински съветници и всички началници на общински служби и звена по традиция са поканени на празнична вечеря заедно с гостите на града по случай празника.

На 29 юни (петък) пък всички служители на Общинска администрация – Павликени са поканени на празничен обяд в ресторант „Банята“ до градския парк.

Като казваме „всички“, разбирайте само тези, които работят в Общината в града. Администрацията от селата не само че не е поканена, но и по никакъв друг начин не е поздравена по случай празника. До там с червената дипломация на „кмето“.

Да припомним на уялия се маймун, че тези хора са негови служители и също работят в полза на общината. Събират общинските данъци и такси, обслужват гражданите не само по задължение, а и с всичко, с каквото могат, от сърце. Пътувайки до града по служба, те пестят от командировъчни разходи, ползвайки къде личен, къде какъвто намерят транспорт. За наше учудване и съжаление обаче това не вълнува по никакъв начин общинското ръководство, начело с мискинина кмет.

Ако салбоумният финансово корумпиран, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов е пренебрегнал за пореден път своите общински служители по селата поради липса на елементарно възпитание и култура, добронамереност, морал, етика, колегиалност, лоялност, къде са неговите приближени да налеят акъл в празната му глава, че така не може и не е правилно?

Къде е една от многобройните кметски куродръжки, мазният чевен миров скръбник и пишман борец за справедливост, лекето Христо Кавалски?

Къде са заместник кметовете?

Къде е секретарят на Общината Румянка Гавраилова, която и без това от край време гледа селските общински служители с презрение, нарича ги „селските секретарки“, подценява ги, като прави разни унизителни квалификации по техен адрес от рода на „Рано им е да ползват електронен подпис.“ и така нататък? Преди 2 години по нейно предложение за едно от тържествата на Общината за коледа, администрацията от селата беше отделена да празнува отделно от Общината. Общинските служители от града празнуваха в парк-хотел „Бора“, а тези от селата – сами в ресторант „Трафото“… Румянке, къде ти е мозъка, Румянке? В косата? За съжаление набухвателят за коса не работи върху… мозъка.

Къде е началникът на административното обслужване Апостол Стоянов, който е един фигурант, безгласна буква, поредният пенсионер на заплата, който е там единствено за лична облага и защото е послушко, удобен на властта?

Къде е началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Павликени червената Катя Димитрова, от чието студенокръвие и сляп кариеризъм ни втриса до мозъка на костите?

Къде е културтрегерът и иподякон Ганчо Александров?

Къде е публично напикаващият се в пиянството си червен секретар на НЧ „Братство – 1884“ Петър Петров?

Няма ги, всъщност, не, има ги – на софрата – те са немите ненаяли се и ненапили се статисти в един злокобен спектакъл, стълбовете на една гнила и покварена морално, финансово и политически местна власт.

Не им прави чест на всичките тези „хора“ по такъв непочтен начин да си затварят очите пред тази явна дискриминация. Интересно, как ще погледнат колегите си от селските кметства в очите. Пардон, знаем как – безочливо.

Вие, другари, с безбройните си претенции без покритие, независимо от титлите, постовете или етикетите, с които ще се накичите, ще останете завинаги едни прости селяндури.

Пази, Боже, сляпо да прогледа.

Честит празник, наздраве и добър апетит!