Начало Новини Криминална хроника Катастрофа край с. Димча

Катастрофа край с. Димча

2499

Двама рецидивиращи пишман хайдуци от с. Димча с инициали Н. К. на 18 години и Н. С. на 17 години, и двамата неправоспособни, са катастрофирали със SUV, собственост на чужд гражданин, заселил се в с. Димча.

Катастрофата е станала вчера около 18:00 ч. на пътя между с. Димча и гр. Сухиндол. По непотвърдена информация автомобилът е откраднат и е шофиран от 17 годишния. И двамата са били употребили алкохол. Те са печално познати на населението в селото с множеството си противообществени прояви, но тъй като са били непълнолетни към момента на извършване на деянието, до сега не е известно да са санкционирани. Знае се че Н. С. е бил наказан с обществено полезен труд за кратко време и това е всичко. Този път вероятно пак ще му се размине, тъй като няма навършени 18 години.

Родителите на лицата са хора без образование, трайно безработни, които никому не е известно как се препитават. Хора от селото твърдят, че са ги виждали нееднократно да влизат в чуждите къщи и дворове, чиито собственици са покойници или живеят в други населени места и не могат да се грижат за собствеността си. Подозренията са, че младежите от години се занимават с битови кражби и незаконен дърводобив.

Къде са службите и институциите на държавата и общината в такива случаи?

Кой да узапти такива индивиди, имащи непоклатимо чувство за безнаказаност?