Начало Новини Политика Коледна „изненада“ за служителите на Община Павлкени и не само…

Коледна „изненада“ за служителите на Община Павлкени и не само…

2085

Тази година всички общински служители, които по официални данни са 115.5, получиха за Коледа сумата от 120 лв. под формата на… не, не на пари в брой, а на… купони.

Дотук добре. Даже почти прекрасно, като се има предвид липсата на всякакви допълнителни плащания по повод големи празници в полза на служителите.

Само че идва следващият тревожен и алармиращ момент – за кой всъщност е щедрият коледен подарък от 13,860 лв. (115.5 х 120 лв.) – за общинските служители или за Георги Венцеславов, собственик на магазини „АБСОЛЮТ +“. Сетихте ли се вече, къде имат „право“ да изхарчат купоните си „наградените“? В магазин „АБСОЛЮТ +“ естествено, обърнете внимание на печата в долния десен ъгъл на заснетия купон. При това купоните са валидни най-късно до 28.12.2017 г. – след тази дата няма да важат.

Купоните не са за всеки хранителен магазин в града, което би било нормално и справедливо за всички местни търговци, давайки възможност на общинските служители да похарчат тези 120 лв. на човек където поискат.

Само преди броени дни направихме обществено достояние заплахата от новия монополист в продажбата на хранителни стоки в града, магазин „АБСОЛЮТ +“ тук, описвайки пагубното явление, при което монополистът се сраства с държавата (или в случая на местната власт), което със сигурност е показател за корупционни схеми и измами, от които потърпевши са крайните потребители / гражданите.

Питаме защо финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов на практика „подарява“ бизнес за ХИЛЯДИ левове общински пари на Георги Венцеславов и магазин „АБСОЛЮТ +“, принуждавайки служителите си да похарчат купоните си САМО там, без да им дава възможност да упражнят елементарното си право на избор и да похарчат купоните си в който и да е магазин за хранителни стоки в града, което от своя страна би дало бизнес и на други местни търговци?