Начало Новини Култура Кънчо Великов представи новата си книга „Отражения”

Кънчо Великов представи новата си книга „Отражения”

2341

По повод 1 ноември – Деня на народните будители, днес от 11:00 ч. в салона на НЧ „Добра Надежда-1896” с. Караисен се състоя премиерата на новата книга на Кънчо Великов „Отражения”.

Иван Антонов представи автора и книгата му: „В поредната си книга поетът Кънчо Великов ни поднася интересна симбиоза между поезия и публицистични миниатюри… Те са писани по различни поводи и в различно време, но обединяващата ги заедно със стиховете нишка е онова вълнение, което сглобява нещата от нашия живот така, че да имат смисъл. Именно този смисъл е търсил Кънчо Великов в тази книга. Тук той размишлява за преходните и трайните неща в битието и душите ни…”.

Специална изненада от писателя за публиката беше музикалното участие на Павлин Христов, който на гъдулка представи няколко фолклорни мотива и направи разговора лек и оживен.

Групата за стари градски песни при НЧ „Добра Надежда-1896” с. Караисен поздрави поета и всички присъстващи с няколко песни.

Кънчо Великов е член на Съюза на българските писатели, на Българския хайку съюз и на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността” гр. Плевен.

Лауреат е на национални конкурси за поезия между които: „Поезия и песен на Балкана” гр. Дряново, „Съзидание” на Министерството на строителството гр. София, „Свищовски лозници” гр. Свищов, „Искри над Бяла” гр. Бяла, „Моят роден край” на община Лясковец, Национален поетичен конкурс „Пенчо Славейков” гр. София.

Отделни негови творби са преведени на сръбски, английски, руски и португалски език.