Начало За Забава Събития Поетът Кънчо Великов чества своя 75-ти юбилей в Павликени

Поетът Кънчо Великов чества своя 75-ти юбилей в Павликени

1889

Поетът Кънчо Великов чества своя 75-ти юбилей на търествена вечер в Павликени. Събитието беше организирано от Община Павликени, Народно читалище „Братство – 1884“ и Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ – Плевен. Домакин на срещата беше Община Павликени.

Пред своите гости поетът представи своите избрани произведения в два тома. Сред гостите бяха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на ОбС – Павликени Ваня Антонова, поетът Лъчезар Селяшки, председателят на Клуба на културните дейци в град Свищов Иван Антонов, читалищни деятели и културни дейци.

По случай юбилея инж. Емануил Манолов връчи на поета почетния плакет на кмета за заслугите му към културния живот на града и издигане престижа на павликенския край.

Вокалната група към СУ „Бачо Киро“ поздрави поета и гостите с две свои изпълнения.

Кънчо Великов е роден на 12 октомври 1942 г. в с. Караисен. Стихове пише от ранните си ученически години. Автор е на поезия, есеистика и публицистика. Творби на Кънчо Великов са публикувани в периодичния печат у нас и в чужбина. Отделни негови творби са преведени на сръбски, английски, португалски и руски език. Поетът е член на Съюза на българските писатели, Българския хайку съюз и Международно творческо сдружение „Сцена на духовността” – Плевен.