Начало Новини Култура Момичета от ЦДГ „Атанас Неделчев” гр. Бяла черква лазаруваха по домовете в...

Момичета от ЦДГ „Атанас Неделчев” гр. Бяла черква лазаруваха по домовете в града

2764

На 04.04.2015 г. децата от ЦДГ „Атанас Неделчев” гр. Бяла черква с удоволствие представиха Лазаровден – един от големите християнски празници преди Великден.

Празникът е част от дейностите, насочени към децата, по програма BG06 “Деца и младежи в риск”, проект BG06-211 „Създаване на приобщаваща среда за децата в риск от Община Павликени”.

В красиви лазарски носии, с пъстри венчета на главите, момичетата от ЦДГ „Атанас Неделчев” гр. Бяла черква лазаруваха по домовете в града.

Децата изпълниха лазарски наричания, песни и танци и се справиха невероятно добре.

Лазарките благославяха за здраве и плодородие, отправяха наричания за берекет през цялата година.

Стопаните по традиция ги дариха с яйца, лакомства, паричка и им благодариха за благословията.

„Хубаво е, че децата и техните учители спазват традициите и с признателност ги предават на по-малките” – казваха хората, които срещаха лазарките по улиците и им се радваха.

Празникът премина с много емоции, веселие, лазарски танци, песни и пожелания през тази година берекет голям да има, всичко да се зеленее, да цъфти и да пее.

Благодарим на стопаните, които ни приеха!

Благодарим на г-жа Ваня Маркова – Директор на ЦДГ „Атанас Неделчев” гр. Бяла черква, и на педагозите г-жа Пепа Николова, г-жа Марияна Тракиева и г-жа Десислава Стефанова за подготовката, организацията и провеждането на празника!