Начало Новини Криминална хроника Линейка се заби в кола с бременна и изгоря заради запалено стърнище...

Линейка се заби в кола с бременна и изгоря заради запалено стърнище край Павликени

1180
полиция

Произшествието е станало вчера около 16:30 ч. По първоначална информация лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 40-годишния Г. Т. от Варна навлизайки в задимен участък от пътя, в резултат на запалена крайпътна нива водачът спрял поради ограничена видимост. Движеят се след него автомобил „Латвия“ със специален режим на движение, управляван от 60-годишния И. И. от Павликени поради движение с несъобразена с пътните условия скорост блъснал мерцедеса в задната част. След това водачът излязъл от латвията, без да я обезопаси, в резултат на което тя потеглила на заден ход, влязла в горящата нива и изгоряла напълно.

От произшесдтвието леко е пострадала пътничка от мерцедеса, която е откарана в Спешна помощ – Павликени с леки болки в областта на врата. След преглед и във великотърновската болница е освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

Местопроизшествието е посетено от служители на РУ – Павликени и РС „ПБЗН“ – Павликени. Водачите на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.