Начало Новини Политика Емануил Манолов проповядва за СПРАВЕДЛИВОСТ от връх Бузлуджа

Емануил Манолов проповядва за СПРАВЕДЛИВОСТ от връх Бузлуджа

1956

Ето още един повод за срам, че такъв недостоен човек, който едно говори – друго върши, управлява общината в която живеем и се трудим – инж. Емануил Манолов.

Някой спомня ли си как през месец август 2015 г. разпоредително писмо, за кого да се гласува в конкурса „Кмет на годината“, за което съобщихме тук, са получили на електронните си пощи почти всички общински структури в Павликени? Депешата бе подписана и разпратена от началника на отдел „Хуманитарни дейности“ в общината Катя Димитрова и бе адресирана до кметства, читалища и общински звена. За по-сигурно, да не би някой да забрави да даде гласа си за червения кмет, секретарят на общината Румянка Гавраилова разпраща същото съобщение. Едва ли един началник отдел, или който и да е друг служител, през главата на кмета ще се осмели да разпраща подобни писма. Предполага се, че Катя Димитрова е съгласувала това си действие с кмета на община Павликени Емануил Манолов. Виж за Румянка Гавра-илова може да се допусне подобно своеволие, тъй като наблюденията са, че често пъти тя се вживява в ролята си на общински ръководител.

Да си припомним и как печелившото някога дружество „Росица ООД” години наред приключва финансовата година на загуба, тъй като вече не е собственост само на фамилия Манолови, а има и общинско участие и именно в тази си част – общинската дружеството е губещо, а разбираемо за всеки интелигентен и икономически грамотен човек частното дружество е винаги на печалба.

Ремонтите, направени в редица кметства по селата на общината по препоръка на Емануил Манолов, са толкова некачествени, че малко след завършването им мазилки падат, улуци текат и въпреки сигналите до общината, не само че не поема отговорност, а се предполага, че кметът си затваря очите тъй като изпълнителите и подизпълнителите са в задкулисни игри с него. Вероятно се разчита на това, че хората са фактор само по време на избори и веднага след това се превръщат в безгласни букви, а червеният кмет е всевластен и недосегаем.

Диктаторското кметуване на Манолов така е подчинило служителите в общината, че никой не смее да гъкне или да се оплаче от каквото и да е, камо ли пък да изрази на глас недоволството си, защото само заради едно харесване на неудобен за кмета коментар в социалните мрежи например, можеш да останеш без работа, макар да си служител в тази община повече от 10-15 години. Известен е и неговият субективен и дискриминационен подход при оценяването на служителите и формирането на тяхното заплащане, за което скоро ще бъде сезирана Комисията за защита от дискриминация.

Това са само част от подхода и методите на работа на този уял се, затлъстяващ и самозабравил се ЧЕРВЕН дебелак, който с цялата си наглост се изправя на връх Бузлуджа, прехласва се в самохвалебствия, колко просперираща е община Павликени благодарение на неговото управление и говори за СПРАВЕДЛИВОСТ.

Нека отрезвим него и лунатичните му последователи с препратка към отворено писмо, което получихме от наш читател по повод на икономическия „просперитет“ в града тук.

Когато човек би искал да изрази цялото си възмущение и погнуса от подобно поведение – думите не достигат.

Безобразие до откат, наглост до Безбожие, другарки и другари.

Ето и „паметните“ думи на Манолов:

„Силaтa, кoятo ни дaвaтe вcички виe нa Иcтopичecкaтa пoлянa, ни зaдължaвa дa бъдeм oтгoвopни към дyмитe cи и към пaмeттa нa тoвa мяcтo”, зaяви гpaдoнaчaлникът. Toй пpипoмни, чe кoгaтo e пoeл yпpaвлeниeтo нa гpaдa, e пoeл aнгaжимeнт дa paбoти зa тoвa – вcички хopa дa имaт cпoкoйcтвиe, cигypнocт и cпpaвeдливocт. „Шecт гoдини пo-къcнo cъм cигypeн, чe в Пaвликeни ce дaвa paвeн шaнc нa вcички – нa тeзи, кoитo иcкaт дa ce oбpaзoвaт, дa paбoтят, дa ce paзвивaт, дa oтглeждaт дeцaтa cи или дa ce paдвaт нa дocтoйни cтapини. Оcигypихмe и дocтъп дo coциaлнитe cиcтeми: oбpaзoвaниe, здpaвeoпaзвaнe, coциaлни гpижи”, зaяви тoй. „Taкa paзбиpaм aз eдинeниeтo – кoгaтo ce дaвa paвeн шaнc нa вcички. Слeд днeшния cъбop тpябвa дa cи тpъгнeм oттyк c oщe пo-гoлям oптимизъм и oщe пo-нeпpeклoннa вяpa в cилaтa нa лявaтa идeя. БСП e ycтoялa 126 гoдини кaтo пapтия! Съc cъpцa кaтo нaшитe щe ycтoи oщe вeкoвe“, зaключи инж. Мaнoлoв.

Да припомним на исторически неграмотния Манолов, че БКП и нейният режим на терор и диктат в продължение на 45 години, бяха обявени за престъпни в България.