Начало Новини Благотворителност МГЕРБ – Павликени с дарение за местния зоопарк

МГЕРБ – Павликени с дарение за местния зоопарк

1836

Младежи от МГЕРБ – Павликени дариха на местния зоокът три вида фураж за животните. Храната за обитателите на зоологическата градина бе осигурена с лични средства на младежите. Идеята за дарението е на координатора на младежката структура Венцислав Георгиев и новоприети членове на организацията, присъединили се към нея през последните два месеца.

„Взели сме присърце Зоокъта в Павликени, защото сме на мнение, че той е голяма гордост за града ни. Това е единственият по рода си зоопарк в нашата област и сме убедени, че неговото популяризиране и благосъстояние са ключови, за да привлича повече посетители, а и гости на града. Винаги сме се старали да помагаме, при всяка възможност“, обясни Венцислав Георгиев.

Това не е първото дарение, което младежите правят за павликенския зоокът. През 2012 г. младите в ГЕРБ собственоръчно изработиха и дариха информационни табели, отговарящи на европейските изисквания. Те съдържат подробни сведения за всеки животински вид и все още могат да се видят пред клетките на всеки обитател, информирайки посетителите.