Начало Новини Образование Доброволци от Горна Оряховица, Стражица и Павликени учат младите на толерантност

Доброволци от Горна Оряховица, Стражица и Павликени учат младите на толерантност

1332

Под мотото “Толерантността – единство на различията” в Горна Оряховица, Стражица и Павликени се включват в отбелязването на Международния ден на толерантността. Инициативите са в периода 16 – 20 ноември, съобщиха организаторите от Център “Амалипе”. В кампанията участват Центровете за развитие на общността – структури на „Амалипе“, формирани в 11 общини, заедно с местните клубове за развитие и училища, участващи в образователната програма „Всеки ученик ще бъде отличник“, както и преподаватели, студенти, представители на институции, граждани, активисти и приятели. Фокус на кампанията в Стражица ще бъдат младите хора, които ще афишират  въпроса „Толерантен ли е човекът в новото време?“.

Доброволци ще раздават флаери с 10-те правила на толерантността. Те ще изработят и плакат под надслов „Нека бъдем толерантни“. Клубът в Горна Оряховица ще проведе среща с учениците от 7-ми клас в ОУ “Паисий Хилендарски“, на която ще бъде разяснено понятието толерантност и как децата да бъдат толерантни един към друг, независимо от различията, които имат. Доброволци ще  раздават цветя на случайни минувачи, за да покажат добронамереността си.

В Павликени в Седмицата на толерантността се включват местните клубове в Бяла черква, Батак, Стамболово и Върбовка, както и кметове, общински съветници, директори на дирекции и училища, както и читалищни дейци, лекари и доброволци, които ще отправят своите послания за толерантност.