Начало Новини Образование Община Павликени с почетен плакет от Асоциацията на дунавските общини

Община Павликени с почетен плакет от Асоциацията на дунавските общини

1662

Община Павликени беше наградена с почетния плакет на Асоциацията на дунавските общини за принос в реализирането на проект „Морска академия 2020” за българо-унгарско сътрудничество в сферата на образованието и културата.

Плакетът бе връчен на инж. Венцислав Иванов – зам. кмет на Община Павликени по време на официална церемония в КК Слънчев бряг. Почетна грамота получи координатора на проекта в община Павликени Катя Димитрова.

„Морска академия 2020” се реализира от АДО „Дунав” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на Унгария в Република България, Посолството на Република България в Унгария, Кметските ръководства с директори и учители от 8–ми, 11–ти и 12–ти райони в Будапеща и Община Несебър.

„Морска академия 2020” е форум, на който си дават среща специалисти в областта на образованието от България и Унгария (началници на РИО, кметове, експерти, специалисти по образование, директори, учители и др.), които продължават традициите в съвместните ни двустранни инициативи за насърчаване на сътрудничеството между образователните институции и другите заинтересовани страни, отговорни за провеждане на политиките за училищното и предучилищното образование. Тази година събитието е юбилейно, с пето поредно издание
Водещ на официалното откриване бе г-н Петър Дулев, председател на ОК на „Морска Академия 2020”, който в поздравителните си слова подчерта вярата си, че участието на специалисти и представители на местните власти от двете страни ще продължи да обогатява националните образователни стратегии.

Официалната церемония по връчването на юбилейните награди бе закрита от Здравка Гаврилова – координатор по проекта за България. Тя оцени високо педагогическата активност в участието на форума, като подчерта важността й за съхраняване на връзките и традициите в образователното дело на България и Унгария и популяризиране на добрия педагогически опит.