Начало Новини Свят Най-страховитият мост за разходка сред природата

Най-страховитият мост за разходка сред природата

1598

Ланкауи е малайзийски, но това е не просто един остров, а стотици пръснати парчета от 550 милиона години геоложки промени на планетата. Мястото е обявено от ЮНЕСКО за геопарк. Природната красота тук включва джунгли, плажове, скали сред заливите и красиви залези. За да се наблюдава всичко това, има и въжена линия до най-високия връх на острова, с която се стига до платформи за наблюдение.

Тук се намира и един пешеходен мост, буквално сред облаците, по който можете да извървите едни от най-адреналиновите 125 метра в живота си. Мостът се държи на 8 кабела, излизащи от 81.5 метров единичен пилон, и виси на около 100 метра над земята. Проектиран да носи максимално 200 души.

Съоръжението е открито преди десетина години и единственото му предназначение е да се полюбувате на природата. Мостът е въжена конструкция и извитата пешеходна алея, широка 1.80 метра виси на надморска височина 660 метра, които можете да виждате с очите си. След като бил тържествено открит през 2005 година, мостът бил затворен за реконструкция през 2012. Няколко пъти отлагали отварянето, но в момента работи, както може да види във видеото.