Начало Спорт Футбол Николай Андреев донесе победа на ОФК „Павликени“

Николай Андреев донесе победа на ОФК „Павликени“

1294

ОФК „Павликени“ взе втората си победа в първенството, като надделя с 1:0 над „Ботев“ (Луковит). Успехът позволи на възпитаниците на Петков да се изкачат на деветото място в класирането.

Двата тима направиха интересен и двуостър мач. Павликенчани бяха по-активният тим преди почивката, като атакуваха по-често и създадоха няколко добри положения. Таранът Димитър Кушев имаше две възможности, като в първата пое топката около дузпата, но си я поведе силно. В другата пък нанесе отблизо удар на глава, но не успя да вкара. Възможност имаше и пред Димитър Димитров, който навлезе отдясно, но предпочете да бие сам, вместо да подаде.

Гостите от Луковит имаха две по-опасни атаки, като едната от тях завърши с удар в гредата на вратата, пазена от Генчо Стефанов.

Още в началото на втората част падна и голът, който се оказа единствен в мача. В 48-ата минута Кушев намери Николай Андреев, който с глава прати топката в мрежата – 1:0. Домакините можеха съвсем да решат мача, като възможност имаше отново пред Андреев, който излезе сам срещу вратаря, но стреля в него. След подаване на Кушев пък Тодор Чирпанов от няколко метра с глава стреля до гредата.

„Ботев“ (Луковит) обаче не се предаде и тръгна напред да изравнява, което направи мача съвсем двуостър. Гостите още веднъж удариха гредата, но до края павликенчани не допуснаха промяна и грабнаха три ценни точки.

„Павликени“: Стефанов, Иванов, Цонев, Шипкалиев (52 Стоянов), Калчев, Д. Димитров, Додуров, Чирпанов, Димитров (65 Михайлов), Андреев (84 М. Кръстев), Кушев.