Начало Новини Благотворителност Нова линейка ще получи болницата в Павликени

Нова линейка ще получи болницата в Павликени

1278

Болницата в Павликени ще получи като дарение оборудвана линейка, която е предоставена от Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, чрез съдействието на Националната пациентска организация и Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”.

Ключът на линейката ще бъде предаден на 29 февруари лично от д-р Камило Дзуколи, извънреден и пълномощен посланик на ордена. Домакин на церемонията е д-р Ренета Кръстева, управител на общинската болница.

Официални гости на събитието ще бъдат комисар Виторио Савати и заместник- ръководителят на мисията, Богдан Паташев от Посолство на Малтийския орден в София, представители от Министерство на труда и социалната политика, Областна администрация – Велико Търново, РЗИ, Национална пациентска организация, инж. Емануил Манолов, кмет на Павликени, общински съветници, модератори към Център „Амалипе” и местната общност.

Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” е една от най – големите ромски организации в България, която работи повече от тринадесет години в сферата на образователната, социалната и здравна интеграция на ромската общност. От 2011 г. организацията реализира дейности за общностен мониторинг на здравните услуги, както и за повишаване на здравната култура и статус на ромите в 9 общини, сред които е и Павликени.