Начало Новини Политика Нов председател продължава социалната линия на БСП – Павликени

Нов председател продължава социалната линия на БСП – Павликени

1243
Христо Кавалски
Христо Кавалски

Създаване на председателски съвет, по-чести срещи в населените места и отстояване на принципите на социализма заяви новият председател на БСП – Павликени. Христо Кавалски беше избран по време на 23-та отчетно-изборна конференция в Павликени.
Новият председател в пространно изказване изброи принципите си като ръководител на партийната структура. Той обеща да е честен и спреведлив с членовете.

„Единствената алтернатива за млади, за стари, за България – това е БСП“, заяви Кавалски. Той получи подкрепата на Областния председател на БСП Валентин Ламбев и на кмета на Община Павликени инж.Емануил Манолов. В работата си Христо Кавалски ще бъде подпомогнат от Изпълнително бюро в състав от 23 членове.

Христо Кавалски е роден на 9 февруари 1987 г. Бакалавър по „Стопанско управление“ и магистър по „Фирмен мениджмънт и контролинг“ от СА „Д. А. Ценов“ – Свищов. Член на БСП от 2007 г. Създател и председател на Младежкото обединение на БСП-Павликени от 2011 г. до момента. Член на Изпълнителното бюро при Общински съвет на БСП-Павликени. Два мандата общински съветник, председател на „Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма“. Завършил е Школата по политически мениджмънт и Академията за общинска политика.

„Днес партията ни е на кръстопът. Важен е изборът на нов председател на предстоящия конгрес. Още на следващия ден той трябва да излъчи послания и да предприеме действия. Много е важна неговата роля – да има смелостта да разбие статуквото, да обедини подкрепата на всички. Някой трябва да каже “Стига!“. Партията има малко време, през което трябва да се върне към корените си, каза в емоционално слово Валентин Ламбев, областен председател на БСП. „В Павликени успявате да излъчите втори мандат кмет и силна група в Общинския съвет, защото сте задружни, единни и вярвате в общия успех“, подчерта лидерът на БСП.

„БСП трябва да предлага съвременни идеи. БСП трябва да се върне на социалния път“, каза на свой ред инж. Емануил Манолов, втори мандат общински кмет, издигнат от БСП. С 11 кметове на населени места и най-голяма група в Общинския съвет, БСП е първа политическа сила в общината, припомни градоначалникът. „Заставам плътно зад новоизбрания председател и му поръчвам да работи така, че БСП-Павликени да бъде най-активната организация в цялата страна!, каза още инж. Манлов.

За членове на Националния съвет на БСП бяха избрани Валентин Ламбев, инж. Емануил Манолов и Стефан Стефанов.

За председател на БСП, павликенчани издигнаха Михаил Миков и Корнелия Нинова.
На 49-ия конгрес на партията общинската структура ще бъде представлявана от Анатоли Ангелов, инж. Емануил Манолов и Христо Кавалски.