Начало Новини Образование Номинираха учител от Павликени за световна награда

Номинираха учител от Павликени за световна награда

1336

Педагогическият съветник в СОУ „Бачо Киро” в Павликени Неделчо Неделчев ще се бори за световната награда „Учител на годината”. Педагогът е номиниран от Центъра за етнически диалог и толерантност „Амалипе” за работата си с деца с увреждания и с ромски деца, направил е специална програма и за училищни лидери. Печели проекти и провежда обучения и консултации за развитие на общността на хората с увреждания.

Неделчо Неделчев е завършил е ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Той е магистър по психология. Има няколко специализации, още една магистратура по „Интеркултурно и екологично управление на училищата” от университета „Cà Foscari” във Венеция.

Бил е вече учител на годината на област Велико Търново, има няколко национални и международни награди, множество публикации в сферата на образованието и обучението.

Световната награда за учители е аналог на Нобеловата награда, но за образование. Призът е 1 млн. долара, но тя обикновено се дава за каузи и благотворителност. Световната награда е учредена от фондация „Варки”, за да подчертае важността на учителската професия.