Начало Новини Местни Маймунската сватба в Павликени се провали

Маймунската сватба в Павликени се провали

2511

Тежката маймунска сватба, която готвеха в Павликени, се провали.

Целият град е огорчен, след като стана ясно, че женитба няма да има. Животинчето, което бе гласено да заживее при любимеца на цял Павликени Мони, е отишло в друг зоопарк.

„Сватба няма да има! Маймуната, която трябваше да пристигне при нас от Ловеч, няма да дойде. Тя отиде в друг зоопарк, а уж ни беше обещана. Дори кметът на града беше обещал, че ще бракосъчетае Мони с другата маймуна. Церемонията щеше да е официална. Щяхме да поканим и гости от общината, но за наше съжаление сватба няма да има“, обясни шефът на зоологическата градина в Павликени Сезаин Мехмедов.

Мони е на осем години и досега винаги е живял сам в клетката. Това е първи опит на управниците на зоопарка в Павликени да му намерят компания. Въпреки че удариха на камък, те не са се отказали да намерят съпруга за Мони.

„Продължаваме да му търсим жена. Даже ще е по-добра от предната кандидатка. Не сме се отказали. Мони живее сам дълго време. Смятам, че му е скучно. Затова ще гледаме в най-скоро време да му намерим съпруга“, категоричен е Мехмедов.

Служители на зоопарка също се надяват в най-скоро време техният любимец да не живее сам. Те са убедени, че рано или късно ще се намери половинка за Мони.

Ако успеят да намерят маймунка, която да заживее с него, управниците на зоопарка в Павликени обещават, че ще направят пищна сватба. Животинчето е местен любимец на всички в Павликени. Пред неговата клетка винаги имало най-много хора.

„Той живее в чудесни условия. Има всичко необходимо в клетката си. Храним го със скъпи храни. Яде и манджа. Няма любимо ястие. Хапва всичко, каквото му дадем. Не е претенциозен“, разказа още шефът на зоопарка в Павликени.

Мехмедов е категоричен, че необичайно топлото време, обхванало цялата страна, не влияе по никакъв начин на Мони и останалите животни.

„Харесва му на слънце. Обича да се препича. Мечките също. В зоопарковете те не спят зимен сън. Високите температури допадат на всички животинки“, допълни още Мехмедов.