Начало Спорт Футбол Обновеният градски стадион беше открит в Павликени

Обновеният градски стадион беше открит в Павликени

2643

Обновеният градски стадион „Ганчо Панов“ беше открит с официална церемония в Павликени.

Стадионът е с изцяло отлети нови трибуни и седалки за 3,000 души. Направена е нова ограда. Реконструкцията и рехабилитацията на стадиона включва още изграждане на съблекални и преустройство на хижата в спортно общежитие.

Лентата на модерното съоръжение прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, областният управител проф. д-р Пенчо Пенчев, футболната легенда и председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Трифон Иванов и Павел Калистратов – изпълнител на обекта.

Сред официалните гости бяха още председателят на Общински съвет инж. Дончо Дончев, общински съветници, председателят на ФК „Етър ВТ“ Александър Нанков, футболистите от ОФК „Павликени“ и ФК „Етър ВТ“ и др.

Обновяването на градския стадион е част от дейностите по проект „Спорт, пълноценен отдих и развлечения на територията на община Павликени – СПОРТ Павликени”, финансиран по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. Общата стойност на безвъзмездното финансиране е 6,915,134.40 лeва. От тях около 1.5 млн. лв. са вложени в ремонта на стадиона.

Освен обновяването на градския стадион „Ганчо Панов“, в рамките на проекта са изградени покрит плувен басейн в съседство със Спортна зала „Йордан Петров – Графа” в Павликени. Там са изградени и два тенис корта и игрище за мини футбол. В четири населени места в общината – град Бяла черква и селата Недан, Караисен и Върбовка, вече са изградени детски площадки и фитнес площадки на открито.

„Всички тези дейности са в синхрон с визията ни за създаване на модерни, комфортни и многофункцинонални спортни съоръжения. Те трябва да бъдат от полза за жителите на град Павликени и населените места. За да тренирате тук, за да бъдете по-здрави и благодарение на спорта да създавате социални контакти“, каза в словото си кметът инж. Емануил Манолов.

„Обещах и направих всичко възможно да възстановим мъжкия футболен отбор и да направим необходимото за укрепването му. Когато печелят и когато губят, нашите състезатели дават всичко от себе си и с играта си мотивират децата на Павликени да направят като тях и да спортуват“, каза още градоначалникът. Той припомни честванията на 90 години от създаването на павликенския футболен клуб и 50 години от участието ни в „А“ РФГ, които бяха организирани в миналите години в Павликени.

„В следващите години Община Павликени ще продължи да подкрепя футбола, да отваря нови възможности за спорт и да се грижи за физическото здраве на своите граждани“, гарантира инж. Емануил Манолов.

Водосвет отслужи архимандрит Георгий, който освети спортното съоръжение.

След официалната церемония, на новия стадион беше представен съставът на мъжкият отбор на ОФК „Павликени” за есенния полусезон. Старши треньор на отбора е Петков, капитан е Димитър Кушев. В тима са: Генчо Стефанов, Димитър Димитров – Херо, Денчо Шипкалиев, Мартин Кръстев, Цветомир Додуров, Светлин Стоянов, Димитър Цонев, Калоян Калчев, М. Михайлов, Димитър Димитров, Цветан Петров, който идва от „Етър”,  Красимир Николаев, Кристиан Ленков който идва от „Спартак” (Пл), Калоян Киров, Илиян Тосунов от „Янтра”, Ивелин Иванов от Плевен, Николай Андреев от Карлово.