Начало За Забава Събития Опера, рок и Глория за есенния панаир на Павликени

Опера, рок и Глория за есенния панаир на Павликени

1515

Програмата си за есенния панаир представиха от Община Павликени – куп от събития ще отбележат богатата програма за празничните дни. Опера, рок и фолк музика за народа, както и офроуд състезание са акцентите в програмата, обяви кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Събитията стартират на 15 септември и ще продължат до 24-ти т.м., като завършват с концерт на фолк примата Глория.

Първия ден от 18:30 ч. е откриването на фотоизложбата от 8-ия международен дигитален фотосалон “Музика в обектива”.

16 септември ще бележи едно значимо събитие – Летният театър в града ще приеме името “Никола Гюзелев”. Световноизвестният бас е почетен гражданин на Павликени, инициативата за именуването е на кмета инж. Манолов и е гласувана от Общинския съвет, като е получила и одобрението от обществено обсъждане. За именуването на Летния театър и откриването на паметна плоча на Никола Гюзелев ще дойдат съпругата му Анна-Мария Гюзелева и видни деятели на операта. Вечерта предстои концерт с участието на възпитаници на самия Гюзелев.

Традиционното честване на Златни сватби е на 17 септември от 12:00 ч. в Ритуалната зала и е за двойките, оженили се през 1966 г. На 22-ри т.м. в салона на читалището е премиерата на Любителския театрален колектив “Една калория нежност”. Следващият ден е отреден за любителите на рока. В “Павликени рок феста” ще участват Шеки бенд, Stenli Stefanov Project, групите “Мълния” (ВТ), “Изида”, “Noise”, Васко Кръпката и Подуене блус бенд.

За първи път ще има и Офроуд 4х4 състезание, което е на 24 септември в местността “Старото стрелбище”. Местността е била незаконно сметище, което е почистено и превърнато в трасе. В три класа ще е състезанието, съобщи председателят на клуба Никола Кузманов – “Прототип” (само с тръбни конструкции, ще участват 5 екипажа), “Модифициран” (джипове с модификации, 5 екипажа) и “Стандарт” (стандартни джипове с минимални подобрения, 12 екипажа). Не по-малко атрактивен ще бъде и клас “Дами”, където са записани пет екипажа. Участие са потвърдили най-добрите състезатели от страната, такса за участие няма, затова пък ще има награден фонд кеш и купи за победителите.

Безспорен интерес ще предизвика и концертът на Глория, с която в Павликени спазиха традицията (в предишните години последователно гостуваха Нелина, Галена и Ивана). Примата на поп-фолка ще събере почитателите си на 24 септември от 19:00 ч. на площад “Свобода”.