Начало Новини История Опропастяването на една държава

Опропастяването на една държава

1711

След гласуваният в народното събрание закон за народния съд на 30.09.1944 г., същият този съд за по-малко от година унищожава физически държавния, политически, културен и военен елит на България.

По същото това време на 06.11.1944 г. тогавашния министър на Вътрешните работи Антон Югов издава заповед, с която премахва изискуемия образователен ценз за важни за държавното управление длъжности. С това се слага началото на опропастяването на държавата, защото както се казва в една много правилна сентенция „Прост народ – слаба държава”.

Тогава на ключови управленски и ръководни длъжности се назначават ниско грамотни и некадърни, верни на червената партия хора, които поради липса на добродетели, ниска степен на образование и възпитание, повеждат цялата държава към пропаст. Кадърните, можещите и знаещите хора десетилетия наред са изтласквани, мачкани, репресирани, за да бъде на почит невежеството, мързела, некадърността и простащината. Та така до днес.

Потомците на същите тия хора лошо качество, техните деца и внуци и днес са се намърдали из разни служби, партийни структури, звена, дирекции и навсякъде където има пари за разпределяне. Преоблекли са се, преименували са се, кръстили са се и дори вирят глава и надават вой за справедливост и човешки правдини.

Някои сме на ясно с това, но по голямата част от обществото се оказва наистина лош материал. Търпи да го яздят като магаре, да го доят и стрижат като овца, блее по митинги и протести без да разбира за какво точно е там и продължава да влачи всеобщата участ на българина към пропаст.

Докато ей така сме разделени, не ни идва ума в главата, че трябва да се обединим срещу властници, работещи против народния интерес и народното благо и не се изправим като един срещу тях да защитим човешките си права, все така ще ни яздят, доят и стрижат до живот.

Не се оплаквайте от Държавата, стига сте я псували и ругали. Държавата сме всички ние. Да се обединим и изчистим държавния организъм от всякакви тумори, които го разяждат. Нямаме много време!