Начало Новини Криминална хроника Осъдиха на 12 години строг затвор съпруга, пребил жена си до смърт...

Осъдиха на 12 години строг затвор съпруга, пребил жена си до смърт в Паскалевец

1216

12 години затвор при строг режим даде Великотърновският окръжен съд на мъж от село Паскалевец, община Павликени, който умишлено умъртвил съпругата си миналия юни.

А. Х. е признат за виновен за това, че на 12.06.2017 г., в с. Паскалевец, общ. Павликени,   умишлено умъртвил В. Х., в следствие на нанесен побой, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Престъпление по чл. 116, вр. чл. 115 от НК.

На 12.06.2017 г.,  обвиняемият отишъл до с. Паскалевец, в жилището на майка си, която му казала, че жена му отново била много пияна и я карала да ходи да иска цигари от хората. Обвиняемият се ядосал и тръгнал да търси пострадалата. Стигнал до стопанската постройката, където били животните и видял, че пострадалата идва срещу него, като се подпирала на една летва. Била видимо пияна и посегнала към него с летвата. Това още повече вбесило обвиняемият, който дръпнал летвата от ръката ѝ и започнал безразборно да ѝ нанася удари с ръце и крака по тялото и главата, като взел и дървена летва, с която също нанесъл удари. След побоя пострадалата останала да лежи на плочките пред къщата до сутринта, когато била намерена починала.

По отношение на обвиняемият е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.