Начало Новини Благотворителност ОФК „Павликени“ дари средства за лечението на бивш свой футболист

ОФК „Павликени“ дари средства за лечението на бивш свой футболист

1460

Управителният съвет на ОФК „Павликени“ дари 500 лева за лечението на Захари Минчев, бивш футболист на клуба. Бившият играч в отборите на „Червено знаме“, „Етър“ и „Лудогорец“ Захари Минчев е болен от рак стана ясно през седмицата от публикация във „Фейсбук“ на дъщеря му Мира Захариева, която моли за помощ. Тя съобщава, че футболистът се нуждае от ежеседмични ампули с обезболяващи, като едната струва 500 лева.

Захари Минчев е член на Футболен клуб „Червено знаме“ – Павликени в периода 1988 – 1990 г. и участва в две поредни първенства на единната „Б“ РФГ. Той се състезава във футболния тим под ръководството на старши треньора Кирил Фурнигов и помощник-треньор Илич Митранов през първия сезон и при старши треньор Иван Зафиров с помощник Банко Илиев през втория футболен сезон.

По време на първото си футболно първенство в Павликени Захари Минчев участва в 19 футболни срещи и реализира 2 гола за клуба в домакински мач срещу отбора на „Локомотив“ – Русе и като гостуващ отбор срещу ФК „Арда“ в Кърджали.

В следващото първенство той вече е един от най-активните павликенски футболисти и участва в 37 срещи. Реализира 5 гола, което го нарежда на пето място сред голмайсторите на Павликени. Така спомага за класирането на „Червено знаме“ на 14-то място и съответно за оставане в „Б“ РФГ. Това е последното първенство, в което клубът носи името „Червено заме“. От 15 октомври 1990 г. той е преименуван на ОФК „Павликени“.

Банковата сметка за лечението на Захари Минчев е:

Захари Минчев
IBAN: BG66UNCR70001522769484
УниКредит Булбанк: UNCRBGSF