Начало Спорт Футбол ОФК „Павликени“ падна в Севлиево

ОФК „Павликени“ падна в Севлиево

1033

Тимът на ОФК „Павликени” завърши първенството със загуба 2:0 от втория в крайното подреждане „Севлиево”. По-интересна бе първата част на мача, когато имаше интересни положения и пред двете врати, а домакините вкараха и двата си гола.

В 24-ата минута севлиевци успяха да открият при първата си опасност пред мрежата на гостите. Димитър Байдаков оползотвори центриране отдясно и прати топката във вратата за 1:0. Играчите на „Павликени” действаха организирано в защита,у но се пропукаха още веднъж в 35-ата минута. Идентична атака на домакините, този път по левия фланг, завърши с центриране към Алекс Георгиев, който също стреля неспасяемо и удвои резултата.

Гостите имаха чудесна възможност да върнат интригата в срещата малко по-късно, когато Йордан Петев отправи хубав удар, но вратарят на „Севлиево” успя да спаси. Павликенчани засилиха атаките, изпълниха 3-4 свободни удара, стигнаха и до няколко корнера, но така и не успяха да поразят целта.

През второто полувреме темпото спадна и на практика мачът се доиграваше. Домакините имаха още възможности за гол, но повече попадения не паднаха. След последния съдийски сигнал съставът на „Севлиево” бе награден с купа за второто място в първенството.

ОФК „Павликени” завършва сезона на 12-то място от 16 отбора, като записа десет победи, две равенства и 18 загуби, донесли му 32 точки. „Можеше да се представим и по-добре през това първенство. Разбира се, не ми е и минавало през ума, че можем да изпаднем. Надявам се на есен представянето ни да е по-добро и „Павликени” да е на позиции, които отговарят на амбициите му”, коментира треньорът Димитър Тодоров.