Начало Спорт Футбол ОФК „Павликени“ разбит с 0:3 от тревненци

ОФК „Павликени“ разбит с 0:3 от тревненци

2282
ОФК „Павликени“ в контрола срещу „Трявна“.
ОФК „Павликени“ в контрола срещу „Трявна“.

Изненадваща загуба с 0:3 допусна съставът на ОФК „Павликени“ в контрола срещу „Трявна“. След убедителната победа с 4:1 над „Янтра“ (Габрово) отново в Лесичери, сега павликенчани отстъпиха с класически резултат на състезаващия се в областната габровска група ОФК „Трявна“.

Домакините се опитваха да водят играта, но съперникът подходи агресивно и наложи преса дълбоко в половината им. Така възпитаниците на треньора Петков не намериха вярното решение, а за капак допуснаха груби индивидуални грешки, довели до трите гола.

В 20-ата минута след атака на тревненци Иван Велев посрещна една отбита топка и с удар от близо 30 метра я прати под плонжа на вратаря Пламен Христанов – 0:1. Пред погледа на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов и на президента на клуба Цветан Цветков домакините натиснаха и създадоха две добри възможности. Димитър Кушев се обърна на границата на наказателното поле и с плътен удар прати топката в десния страничен стълб. При втората ситуация пък Илиян Илиев с плонж засече топката с глава, но тя мина над напречната греда.

Докато павликенчани атакуваха, Емрах Шабан бе пресиран от съперници в средата на терена и опита да върне топката назад, но тя попадна у Васил Андреев, който с удар от движение не остави шансове на влезлия на мястото на Христанов Генчо Стефанов – 0:2.

Домакините търсеха гол и след почивката и имаха възможности. Калоян Калчев изведе добре Стефан Стефанов, но вратарят на гостите излезе навреме и изчисти топката. После пък Веселин Тисовски опита да стреля от движение, но над гредата. В 90-ата минута Калоян Калчев отправи добър удар, но вратарят на гостите спаси. „Трявна“ обаче вече бе стигнал и до трети гол след статично положение и триково отиграване на Георги Димов.

ОФКПавликени“: Христанов, Шипкалиев, Гецов, Додуров, Илиев, Михалев, Трифонов, Шабан, Кушев, Димитров, Г. Колев (Г. Стефанов, Киров, Калчев, Тисовски, Александров, Петров, Ст. Стефанов, Мирославов, Чешмеджиев, Савов, Кръстев).