Начало Спорт Футбол ОФК „Павликени” с нов треньор и надежди за нов възход

ОФК „Павликени” с нов треньор и надежди за нов възход

1443

Димитър Тодоров е новият старши треньор на ОФК „Павликени”, съобщиха от ръководството на третодивизионния клуб. Тодоров, който е дългогодишен наставник на „Видима – Раковски” в елита, замени на поста освободения Петков.

Павликенчани днес изиграха първата си контрола от подготовката, като срещнаха „Левски – 2007” (гр. Левски) и отстъпиха с 0:1. И двата тима пропуснаха по една дузпа в проверката. ОФК „Павликени” бе воден от играещия помощник-треньор Димитър Кушев, а Димитър Тодоров гледа мача от трибуните. Той ще поеме подготовката на отбора от понеделник.

22-ма футболисти тренират в момента с павликенския тим, но със сигурност ще има нови попълнения. От клуба се надяват да си върнат част от играчите, напуснали отбора по времето на Петков.

В Павликени вярват, че ще сформират боеспособен отбор, който ще има своето достойни присъствие в Северозападната Трета лига. „Тимът е обезпечен и стабилен финансово. Преговаряме и с нов спонсор, който допълнително ще обезпечи финансовото спокойствие в клуба. Разчитаме в отбора да дойдат нови футболисти с доказани качества. Закупени бяха 96 комплекта анцузи, момчетата имат всичко необходимо за подготовката си и участието си в ОФК „Павликени”. Достойно присъствие в Трета лига е това, към което се стремим, 5-6 място в класирането е нашата цел за новото първенство”, коментира кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Откакто той е кмет на града и клубът стана общински, футболът в Павликени се радва на достатъчни грижи и внимание и бележи възход.

“Отборът ни е подмладен, има футболисти от школите на “Етър” и “Локомотив” (ГО). Търсим да привлечем обаче няколко опитни футболисти, които да помогнат с качествата и опита си”, заяви играещият треньор Димитър Кушев.

В процес на договаряне са и следващите контролни срещи, като вече има насрочени проверки с „Лозен” (Сухиндол) на 2 август и с „Янтра” (Полски Тръмбеш) на 6 август, но тепърва ще има още контроли, както и нова селекция от играчи, които да подсилят отбора.