Начало Спорт Футбол ОФК „Павликени“ направи 3:3 с „Янтра Габрово“ във втората лятна контрола

ОФК „Павликени“ направи 3:3 с „Янтра Габрово“ във втората лятна контрола

1431

Двата състава се срещнаха на стадион „Христо Ботев“ и двубоят по между им завърши при резултат 3:3.

Домакините поведоха в 6-та минута. Мартин Ангелов направи дълъг самостоятелен рейд и подаде на Пламен Кожухаров, който опъна мрежата с удар от границата на пеналта. След четвърт час игра „Янтра“ удвои аванса си с гол на Ивайло Иванов. Нападателят беше изведен великолепно от Кристиян Иванов – Гигса и отправи точен завършващ удар за 2:0. В 29-та минута отборът на ОФК „Павликени“ получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка в наказателното поле и Тодор Чирпанов намали от бялата точка – 2:1. В 35-та минута гредата помогна на гостите след хубав удар от пряксвободен на Кожухаров. Топ реализаторът на „Янтра“ беше замесен и в атаката за 3:1 в последната минута на полувремето. Той пое топката от центъра, напредна до наказателното поле и изведе Ивайло Иванов, който реализира втория си гол в мача.

В 57-та минута 16 годишният вратар на „Янтра“ Ивелин Костадинов извърши нарушение в наказателното поле и отборът на ОФК „Павликени“ стигна до втора дузпа. Чирпанов обаче подходи несериозно и изпрати топката над вратата.

В последните 20 минути домакините отпаднаха физически и това даде възможност на момчетата в жълти екипи да стигнат до равенството. И двете попадения за крайното 3:3 бяха реализирани от Димитър Кушев.

Двата състава ще направят още една проверка преди началото на новото първенство в Северозападната „В“ АФГ. На 1-ви август (събота) „Янтра“ ще върне визитата и ще гостува в Павликени.