Начало Новини Образование Палачът на павликенското школо „кмето“ Манолов иска главите на Хаджи Димитър и...

Палачът на павликенското школо „кмето“ Манолов иска главите на Хаджи Димитър и Стефан Караджа в Караисен

2305

Дали от следващата учебна година ще бъде закрито Основно училище “Хаджи Димитър и Стефан Караджа” в Караисен, ще решават общинските съветници на предстоящата сесия в Павликени, която ще се проведе на 26 април.

Предложението е на финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на общината инж. Емануил Манолов, който обяснява мотивите си с драстичното намаляване на децата в селото?

Отваряме една скоба с въпроса какво направи/прави Манолов за местния бизнес, за местните селски стопани, за младите, за да ги задържи и мотивира за живот и бъдеще в общината. Едно голямо, червено НИЩО.

За последните три учебни години учениците от 56 са намалели на 14, а за 2018/2019 г. се очаква да бъдат още по-малко. Освен това в училището има само 4 паралелки – 2 маломерни слети и 2 самостоятелни маломерни. Този начин на обучение не може да доведе до необходимото качество в образованието, аргументира се инж. Манолов. Освен това издръжката на училището за тази учебна година струва над 104,000 лв. Тези разходи могат да бъдат оптимизирани като децата на Караисен учат в Павликени. За целта ще бъде осигурен удобен автобус и столово хранене. Иначе ако училището остане да функционира и следващата година, то Общината трябва да дофинансира издръжката с над 38,000 лв.

Отваряме друга скоба. Как изглеждат 38,000 на година за спасяването на едно училище на светлината на 30,000 на месец за ток за отопление на ненужния басейн в града, от чието построяване се обогати единствено подкупният Манолов?

Движимото имущество на училището ще бъде прехвърлено и използвано от общинските училища в Павликени, а сградата ще остане за стопанисване от кметството в Караисен. Тъй като школото има 35 дка собствена земя, тя се предоставя за управление на Община Павликени, обяснява инж. Манолов.
За закриването на ОУ “Хаджи Димитър и Стафан Караджа” има и подкрепително писмо от Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

Браво, кмете, ти си велик държавник и местен герой!