Начало Новини Инфраструктура Петима души бедстват в снежен капан край Павликени

Петима души бедстват в снежен капан край Павликени

1011

08Четири автомобила попаднаха в снежен капан преди близо час и половина в отсечката Павликени – Караисен. Петима души все още са бедстващи, блокирани от двуметрови преспи и чакат екип на пожарната в Павликени и специализирана техника, която да ги освободи от блокадата. За инцидента са уведомени областния управител проф. Пенчо Пенчев и кмета на Павликени инж. Емануил Манолов.

„Докато се връщахме от Павликени към Велико Търново, внезапно се изви ураганен вятър и образува големи навявания“, разказа от мястото на произшествието великотърновецът Даниел Бурмов. „Пътят стана непроходим, а когато решихме да се върнем наобратно, вече огромни преспи затрупаха и трасето към Павликени“.

Следващите три автомобила след колата на търновците също попаднали в снежната блокада около 20 часа тази вечер. Бедстващите хора са подали 5 пъти сигнали на телефон 112. В момента четирите коли нямат полезен ход, освен да чакат специализираната техника. Бурмов е с високопроходим SUV и за да не замръзнат той и спътникът му, са пуснали двигателя на колата. Двамата днес ходили до павликенското село Сломер по делова работа – за да вземат документи. На отиване са преминали безпроблемно от Велико Търново по главния път, но тази вечер мразовитият и силен вятър е натрупал за минути преспи, които ги отрязали от света.

Бурмов не скри недоумението си, защо липсват указателни табели или знаци, че пътят е затворен. Днес обаче АПИ оповести като затворени само отсечки в свищовско заради навявания и пътя Ресен – Стефан Стамболово заради обилен снеговалеж.