Начало Новини Благотворителност Подари стария си мобилен телефон на дете от дом в Павликени

Подари стария си мобилен телефон на дете от дом в Павликени

1292

Да, чудесна инициатива би казал някой, но дали?

Дали първо не е редно да се направи справка какво правят тези деца с тези телефони? Дали не пускат музика по цял ден, когато са в дома, или когато вървят по улицата… Не веднъж сме чували мазни гюбеци, когато се разминаваме с тях на обществени места!

Хубаво е когато искаш нещо, да може да оказваш въздействие и контрол над него!

Изниква в ума ми още един въпрос – кой ще плаща сметката или ще закупува ваучери за тези телефони? Дали от парите, които получават около 30 – 40 лв. като джобни всеки месец… или от кражбите, за които всички сме чували…

В центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, на който е управител Радослав Радев, е желателно да се предприеме инициатива за събиране на средства за закупуване на необходимите пособия за постоянно видео наблюдение, защото тези деца са неконтролируеми, трудно възпитателите оказват въздействие над тях.

Когато минеш покрай тези домове не веднъж ще чуеш силна музика, нецензурни думи и прочие, независимо дали е 07:00 ч. сутринта, 13:00 ч. по обяд…. На какъв принцип ще се разпределят получените телефони, г-н Радев? Първо за тези, които спазват часа за прибиране – 22:00 ч.? Или за тези с най-малко незаконни прояви? Или за другите, които ги търсите с полиция? Как? Хубаво е да бъде уточнено, г-н Радев….

Призива може да прочетете тук.

 

Автор: анонимен читател