Начало Новини Политика Поздрав на „кмето“ Манолов

Поздрав на „кмето“ Манолов

1463

Не можем да се примирим, че финансово корумпиран и морално фалирал безбожник и демагог като „кмето“ Манолов продължава да светотатства, спрягайки думи и идеи като „Бог“„Спасител“„Коледа“„смирение“„добродетел“ и т.н. Кой е той, омърсен и дискредитиран червен функционер, че ще благославя? Ръкоположен с духовен сан ли е, духовен учител ли е, гуру ли е?

Попе Григорий, консултирай „кмето“, че безбожник не може да благославя и не е препоръчително да светотатства и да изрича името Божие за щяло и нещяло.

Третата Божия заповед гласи: „Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог; защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно.“

Припомняме други две Божи заповеди на „кмето“, седма и осма, за които или не е чул или не е разбрал: „Не прелюбодействай.“ и „Не кради.“, Изход 20:2-17.

Ето поредното му обръщение към „народа“, от което ни се повдига…

И докога неграмотният „кмето“ ще пише „Вас“ с главна буква, обръщайки се към множество лица? Личното местоимение за 2-ро л. мн. ч. „Вие“, „Вас“, „Ви“, както и съответните притежателни местоимения, се пишат с главна буква само в официални документи, когато адресират едно, а не множество лица, като в първия случай местоименията се пишат с малки букви при повторна употреба в текста.

 

„Уважаеми жители на град Павликени,

Скъпи приятели,

Обръщам се с най-искрени и добри чувства към всички Вас в навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово.

След броени дни целият християнски свят ще отбележи раждането на своя Спасител. Ражда се Бог, който изкупва вината ни и ни посочва пътя към смирението и добродетелта. Коледа е времето да се сетим за тези ценности и да се стремим към тях във всеки ден от своя живот.

И така духът на Коледа ще е жив в обществото ни всеки ден!

Уважаеми съграждани,

По Коледа всяка година се събираме, за да си кажем благодарности за постигнатото, да споделим мечтите си и да се поздравим с приятели.

Нека всички съпреживеем този прекрасен празник с най-близките на сърцето си хора! Нека през 2018 година в дома на всеки от нас да има здраве, мир и благодат!

Благословена Коледа!

Благодатна 2018 година!

 

инж. Емануил Манолов
Кмет на Община Павликени