Начало Новини Криминална хроника Полицаите, крали служебен бензин в Павликени мълчат, не са в ареста, не...

Полицаите, крали служебен бензин в Павликени мълчат, не са в ареста, не са и отстранени от работа

1652

Четиримата полицейски служители от Павликени, които са разследвани за кражба на служебно гориво, за които предадохме тук, не са задържани, все още не са привлечени като обвиняеми, не са и временно отстранени от работа. Това съобщи шефът на ОД МВР – Велико Търново ст. комисар Димитър Машов.

„Срещу тях са образувани дисциплинарни производства за тежко нарушение на служебната дисциплина, зареждали са гориво в туби. Трябва да съберем категорични доказателства за злоупотреби, за да ги отстраним“, уточни директорът.

Той разказа, че преди няколко месеца са получили сигнал за евентуални злоупотреби от страна на полицаи, които зареждат служебен бензин в туби, вместо в патрулките. Веднага била образувана дисциплинарна проверка. „Искам да изкажа благодарности на фирмата собственик на петролния обект. С тяхното съдействие успяхме да прегледаме доста материали, за да докажем, че има нарушение. След което докладвахме на прокуратура и „Вътрешна сигурност“ в МВР, бе образувано досъдебно производство“, каза комисар Машов. Дисциплинарната проверка все още не е приключила, може би ще има и други наказани служители на Районното управление, допълни той.

Разследваните за длъжностно присвояване четирима служители не дават никакви обяснения към момента. Назначени са множество експертизи, които да установят категорично количеството на присвоеното гориво и това дали замесените в схемата са търгували със служебния бензин.

Според разследването на „Госпадари на ефира“ обаче бензинът, който вместо в патрулките е влизал в туби от минерална вода, надхвърля 1 тон. В схемата са засечени над 10 униформени и служители на бензиностанция Лукойл в града.